18 Ağustos 2013 Pazar
Burgazada Şarap Atölyesi
Merhabalar!
Sarap yapma seruvenine 2011′de basladim ama oldukca da basarili saraplarim oldu. Onceleri bioteknoloji uzmani arkadasim Kerem Bora’ya ve daha sonralari Rock-A’nin sarapcisi Savaş'a ciraklik ederek ogrendiklerimi okuduklarima da katarak, denedigim sekliyle derlemeye calisiyorum… kullanin, cogaltin, paylasin!
Yeni baslayanlar, meyve disinda katki maddesi kullanmadan sarap yapmak isteyenler icin notlari zaman zaman burada paylasmaya niyetliyim.
Bu yontemle simdiye kadar siyah uzum, visne, karadut ve aşılama yontemi ile (meyve şarapları kısmına bakablirsiniz) beyaz uzum, elma ve nar kullanarak leziz saraplar urettik!
Bu blogu oldukca basit ve leziz sonuclar veren bu yontemi paylasmak icin hazirladim. Basit bir dille basit siradan araclarla her asamayi fotograf ve yaziyla aciklamaya calistim.
Duzeltme, ekleme ve onerileriniz varsa lutfen benimle paylasin. cok sevinirim!
Zaman zaman basit sarap atölyeleri yapiyoruz katilmak isteyenler olursa haberleselim!
isterseniz bizi facebook'ta Avam Sarap grubundan da takip edebilirsiniz!
Zaman icinde epey genisledik yontemi elden ele cogalttik: Burgazada Sarap Atolyesinden Avam Sarap'a
Etiketler:
atolye,
dogal sarap,
elma sarabi,
erik,
evde sarap,
katki maddesiz sarap yapimi,
kolay sarap yapimi,
meyve sarabi,
meyve sarabi yapimi,
sarap,
sarap nasil yapilir,
sarap yapimi,
visne sarabi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder